Festivals / Διαγωνισμοί / Παραστάσεις

Μια υπέροχη παράσταση της σχολής χορού «Μαρία Κανατσούλη”

Παράσταση της σχολής χορού "Μαρία Κανατσούλη"Παράσταση της σχολής χορού "Μαρία Κανατσούλη"Δασκάλες και μαθήτριες μάγεψαν το κοινό με την καταπληκτική τους παρουσία στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών το Σάββατο 02/07/2016.
Ρυθμός, χάρη, πάθος, ζωντάνια, τεχνική, σκηνική παρουσία, πλατιά χαμόγελα πλημμύρισαν στην σκηνή και τις καρδιές των θεατών.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!

2015 Διαγωνισμός Χορού «ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ 2015»

Η χορευτική ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» της σχολής χορού «Μαρία Κανατσούλη»  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού «ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ 2015» στην Βέροια 24-26 Απριλίου 2015.

Διαγωνισμός Χορού «ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ 2015» Διακρίσεις και ενθουσιώδεις κριτικές απέσπασαν οι μαθήτριες του τμήματος σύγχρονου χορού, τάξη Ντέμης Ανδρεαδέλλη, όπως και οι μαθήτριες του κλασικού χορού, τάξη Δήμητρας Μέρμηγκα.

Σε 180 συμμετοχές οι μαθήτριές μας κατέκτησαν:

Κατηγορία 18 ετών και άνω «Νεοκλασικό» Blue passion 4η θέση.
Κατηγορία 18 ετών και άνω «Σύγχρονος χορός» Be your self 7η θέση.

Διαγωνισμός Χορού «ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ 2015»Κατηγορία 14 έως 16 ετών «Σύγχρονος χορός» Αισθήσεις 9η θέση.

Η τεχνική, η εκφραστικότητα, το πάθος και ο επαγγελματισμός των νεαρών μας χορευτριών μας κατέκτησαν κριτές και κοινό.

Διαγωνισμός Χορού «ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ 2015» Ήταν μια εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων και θα αποτελέσει εφαλτήριο για νέες συμμετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

2013 Super Dance Competition

St. PETERSBURG 26-29 Απριλίου 2013 

Διπλή σημαντική διεθνής διάκριση της σχολής χορού «Μαρία Κανατσούλη».

2ο Βραβείο στην κατηγορία του σύγχρονου χορού.

3ο Βραβείο στην κατηγορία του κλασσικού μπαλέτου για την καλλιτεχνική ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ», στην Αγία Πετρούπολη, διαγωνιζόμενη ανάμεσα σε 60 ομάδες από 12 χώρες

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία – Γ' βραβείο κλασικού χορούΤην ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία και τον χορό στην Ελλάδα ανάδειξε διεθνώς  η  καλλιτεχνική ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ», της σχολής χορού «Μαρία Κανατσούλη», με τη διπλή διάκρισή της στο διεθνή διαγωνισμό χορού “Super Dance Competition 2013”, που διοργανώθηκε στην Αγία Πετρούπολη από 26-29 Απριλίου 2013.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία – Γ' βραβείο κλασικού χορούΟι αιθέριες μπαλαρίνες, με εννέα συνολικά χορογραφίες των χορογράφων καθηγητριών Julie Cairns και Ντέμης Ανδρεαδέλλη, απέσπασαν το 2ο Βραβείο στην κατηγορία του σύγχρονου χορού και το 3ο Βραβείο στην κατηγορία του κλασσικού μπαλέτου, συναγωνιζόμενες με 60 ομάδες από χώρες με πλούσια παράδοση στον χορό όπως οι Ρωσία, Αρμενία, Αγγλία, Λετονία, Ισραήλ, Ολλανδία, Ιρλανδία κ.α.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία – Γ' βραβείο κλασικού χορούΟι νεαρές καλλιτέχνιδες παρουσίασαν ένα άψογο σύνολο και γοήτευσαν  κοινό και κριτές με την τεχνική, τη χάρη και την εκφραστικότητά τους. Η αξία της διάκρισής τους είναι διπλή: Απέδειξαν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και την αγάπη της για την ομορφιά, τη συγκίνηση και τη μαγεία της Τέχνης, δείχνοντας την άλλη Ελλάδα της αφοσίωσης, της προόδου και της υγιούς επιμονής, σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας. Παράλληλα, οι συγκεκριμένες διακρίσεις έχουν βαρύνουσα σημασία καθώς πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης, την πόλη με την τεράστια καλλιτεχνική παράδοση στη Μουσική και τον Χορό.

Η βράβευση της σχολής στην Αγία Πετρούπολη έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά διακρίσεων στο ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων διεθνές περιβάλλον, όπως στην Κίνα το 2009 και τη Βαρκελώνη το 2011, όπου με τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις των ομάδων της,  προβάλλει σε Ελλάδα και εξωτερικό τον ελληνικό χορό.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία – Γ' βραβείο κλασικού χορούΥπενθυμίζεται ότι η Σχολή Χορού «Μαρία Κανατσούλη» και το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου ιδρύθηκε το 1942, από τον εθνικό μας συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη και τη μαθήτρια του, πιανίστα και παιδαγωγό, Ασπασία Κανατσούλη. Από τότε, γενιές παιδιών μυήθηκαν στο μαγικό κόσμο της μουσικής και του χορού. Σήμερα, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, η Σχολή Χορού και το Ωδείο συνεχίζουν να υπηρετούν την Τέχνη, με έμπνευση και δημιουργικό πάθος. Αγία Πετρούπολη, Ρωσία – Γ' βραβείο κλασικού χορούΚαταξιωμένοι καλλιτέχνες-παιδαγωγοί, με αστείρευτη αγάπη διδάσκουν και καθοδηγούν, ενώ διεθνούς φήμης καθηγητές, από πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, σε τακτικά σεμινάρια, μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία του παγκόσμιου καλλιτεχνικού γίγνεσθαι.

2011 Barcelona Dance Awards

21-24 Απριλίου 2011 – 3 Παγκόσμια Βραβεία για την Ελλάδα.

Η 16μελής ομάδα χορού «Κυκλάδες» απέσπασε την πρώτη θέση με 3 βραβεία στον Παγκόσμιο διαγωνισμό χορού.

Barcelona Dance Awards 2011Οι σπουδαστές της Σχολής Χορού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» θριάμβευσαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορού “BARCELONA DANCE AWARD 2011”  που έγινε στην Βαρκελώνη 21-24 Απριλίου 2011.

Barcelona Dance Awards 2011Οι εμπνευσμένες χορογραφίες της καθηγήτριας της Σχολής κας Julie Cairns, η ποιότητα της ελληνικής καλλιτεχνικής διδασκαλίας, το πάθος, ο ενθουσιασμός και η άψογη παρουσία των νέων καλλιτεχνών έφεραν στην Ελλάδα Τρία Πρώτα Βραβεία και έκαναν την Ελληνική Σημαία να κυματίσει υπερήφανα στο ιστορικό Θέατρο COLISEUM της Βαρκελώνης.

Barcelona Dance Awards 20111ο Βραβείο Κλασσικού Χορού με τη χορογραφία «HomageaBarcelona».
1ο Βραβείο Κλακέτες με τη χορογραφία «Μωσαϊκό ρυθμών του 21ου αιώνα»
1ο Ειδικό Βραβείο πρωτότυπης χορογραφίας με τη χορογραφία «Οι αρχαίοι ελληνικοί χοροί ταξιδεύουν στη Μεσόγειο».

Ανάμεσα στους γίγαντες της Τέχνης, Ρωσία, Αμερική, Ιταλία, Αγγλία, η δροσιά και το τσαγανό της ελληνικής αντιπροσωπείας, για άλλη μια φορά, μετά την καταπληκτική παρουσία της στην Κίνα το 2009, έλαμψε, σκορπώντας ομορφιά, ευγένεια, δυναμισμό και μας γέμισε χαρά, υπερηφάνεια και συγκίνηση.

2010 Η Σχολή Χορού «Μαρία Κανατσούλη” και το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών

το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου στο Θέατρο Κολλεγίου ΑθηνώνΠάνω από χίλιοι θεατές παρακολούθησαν μια συγκλονιστική παράσταση στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το μπαλλέτο «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ δύο Πανάρχαιοι Πολιτισμοί σε κοινά μονοπάτια Μουσικής και Χορού» με το οποίο η καλλιτεχνική ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Tianjin της Κίνας τον Ιούλιο του 2009.

Με συγκίνηση και ενθουσιασμό το κοινό αποθέωσε τις νεαρές καλλιτέχνιδες που μετέφεραν με τον χορό και το τραγούδι τους την Ομορφιά την Τέχνη και τη Μουσική της Ελλάδας στην μακρινή Κίνα.

το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου στο Θέατρο Κολλεγίου ΑθηνώνΗ μορφωτική ακόλουθος της Κινεζικής Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα κα LiWeikun συνεχάρει τη Διευθύντρια κα Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη για την προσφορά της στην Τέχνη και την προώθηση της Ελληνοκινεζικής Φιλίας ενώ το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο XinhuaNews Agency του οποίου η απεσταλμένη στην Ελλάδα δημοσιογράφος καLiang Yeqian ητάν παρούσα στην εκδήλωση, κάλυψε την παράσταση  και τηλεοπτικά.

περιπέτειες του AladdinΣτη συνέχεια οι νεαρές μπαλαρίνες των 3,5 έως 15 ετών στις «περιπέτειες του Aladdin» άφησαν άφωνους τους θεατές που θαύμασαν την ομοιογένεια, τη χάρη και την τεχνική τους.

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚορυφαία  στιγμή υπήρξε η «ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ» όπου οι φλογεροί ρυθμοί της Ιβηρικής Χερσονήσου ενέπνευσαν μια σπινθιροβόλο χορογραφία την οποία ανέδειξαν με την άρτια τεχνική τους, τον άψογο συγχρονισμό και την λαμπερή τους έκφραση οι μαθήτριες της σχολής.

Η παράσταση έκλεισε με το μοντέρνο τμήμα Σύγχρονου χορού, Hip-Hop και Jazz.

Ηταν μια πανδαισία χορού, μουσικής, χρωμάτων, κοστουμιών και νεανικού ενθουσιασμού ο οποίος με τη διδασκαλία ξεχωριστών δασκάλων-παιδαγωγών βρήκε την ολοκληρωμένη του έκφραση μέσα στη δύναμη, την ομορφιά και την παγκοσμιότητα της Τέχνης.

Δείτε το φωτογραφικό album της παράστασης.

2009 Tianjin International Children’s Culture & Art Festival

Tianjin International Children's Culture & Art FestivalΤα τελευταία χρόνια το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου έχει αναπτύξει συνεργασία με τη μακρινή Κίνα φέρνοντας σε επαφή δύο μεγάλους πολιτισμούς δημιουργώντας νέες γέφυρες φιλίας και επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό ανάπτυξης συνεργασίας το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου οργάνωσε τον Ιανουάριο του 2009, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών μια παράσταση αφιερωμένη στην Κίνα και την Ελλάδα και την οποία παρακολούθησε αντιπροσωπεία τριών καλλιτεχνικών ιδρυμάτων της Κίνας και μέλη του Γραφείου Εκπαίδευσης της Πόλης του Πεκίνου. (φωτογραφικό album)

Η Κινεζική Κυβέρνηση προσκάλεσε τους μαθητές του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού που διοργανώθηκε  στην Πόλη του Tianjin από 25 έως 31 Ιουλίου 2009 με θέμα «ΕΙΡΗΝΗ-ΦΙΛΙΑ-ΜΕΛΛΟΝ».

Tianjin International Children's Culture & Art Festival«Η πρόσκληση της Κινεζικής Κυβέρνησης τίμησε ιδιαίτερα τους νεαρούς καλλιτέχνες του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, οι οποίοι με την παρουσία τους στο Διεθνές Φεστιβάλ τουTianjin πρόβαλλαν την Ελληνική Ιστορία και ανέδειξαν τη Σύγχρονη Καλλιτεχνική Παιδεία της Ελλάδας μεταλαμπαδεύοντας το Φως του Ελληνικού Πολιτισμού.

Tianjin International Children's Culture & Art FestivalΣτο Φεστιβάλ του Tianjin, συμμετείχαν 40 Χώρες από όλο τον Κόσμο, με 2.000 νέους καλλιτέχνες και ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική σημαία κυμάτισε στον χώρο αυτό.
Νοιώθουμε λοιπόν εξαιρετικά υπερήφανοι που τα νεαρά ταλέντα του Ωδείου βρέθηκαν σε μια τόσο μεγάλη Διεθνή Διοργάνωση.

Δείτε το φωτογραφικό album1 και το φωτογραφικό album2 από την παρουσία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ” στο 2009 Tianjin International Children’s Culture & Art Festival

Διαβάστε το δελτίο τύπου για την παρουσία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ” στο 2009 Tianjin International Children’s Culture & Art Festival