Τιμητική Διάκριση για τη Σχολή Χορού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ»

Η Κινεζική Πρεσβεία τιμά το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου και τη Σχολή Χορού “Μαρία Κανατσούλη”

Το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου και η Σχολή Χορού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» με την καλλιτεχνική τους ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ», τον Ιούλιο του 2009, αντιπροσώπευσαν επίσημα την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Νέων του Tianjin της Κίνας ανάμεσα σε 40 χώρες και 2.000 καλλιτέχνες.

Η επιτυχία φανταστική!

Οι ελληνίδες καλλιτέχνιδες κατέκτησαν τους πάντες αποσπώντας τις θερμότερες κριτικές και την επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουν και πάλι στην επόμενη διοργάνωση των Ολυμπιακών αυτών Καλλιτεχνικών Αγώνων.

Στη συνέχεια της λαμπρής αυτής επιτυχίας, η Κινεζική Πρεσβεία της Αθήνας προσκάλεσε τη Διευθύντρια των Σχολών κα Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη να συμμετάσχει με την ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» στις εκδηλώσεις για την Κινέζικη Πρωτοχρονιάς που διοργανώθηκαν φέτος με ιδιαίτερη επισημότητα σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αύτων οι «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» παρουσίασαν τη νέα δημιουργία της χορογράφου και καθηγήτριας της Σχολής «Μ. ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» κας Julie’s Cairns που τίτλο είχε «ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ»

Μέσα από την ελληνική και την κινέζικη μουσική ξεπήδησαν εικόνες ιστορίας και ομορφιάς των δύο πανάρχαιων λαών που τώρα χτίζουν Νέες Γέφυρες Φιλίας και Συνεργασίας.

Συγκινημένοι, ελλήνες και κινέζοι, χειροκρότησαν θερμά τις καταπληκτικές Χαλανδραίες μπαλλαρίνες της Σχολής Χορού «Μ. ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» και την ξεχωριστή σοπράνο Μαριτίνα Ταμπακοπούλου, σπουδάστρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου.

Η Μαριτίνα Ταμπακοπούλου με την πλούσια φωνή της, την άριστη τεχνική της και τη μοναδική της ερμηνεία απογείωσε πραγματικά το κοινό.

Τη διευθύντρια κα Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη,τη χορογράφο και τους συντελεστές συνεχάρισαν ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κος Luo Linquan, η Cultural Attaché κα Li Weikun, ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου κος Ανδρέας Ποταμιάνος, ο καθηγητής της Εδρας της Κινεζικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Δημήτριος Καρδαράς και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ κος Νικόλαος Θεοχάρης.