Διπλή σημαντική διεθνής διάκριση της σχολής χορού «Μαρία Κανατσούλη» στο διαγωνισμό χορού “Super Dance Competition 2013” στη Ρωσία

2ο Βραβείο στην κατηγορία του σύγχρονου χορού και 3ο Βραβείο στην κατηγορία του κλασσικού μπαλέτου για την καλλιτεχνική ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ», στην Αγία Πετρούπολη, διαγωνιζόμενη ανάμεσα σε 60 ομάδες από 12 χώρες.

Την ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία και τον χορό στην Ελλάδα ανάδειξε διεθνώς η καλλιτεχνική ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ», της σχολής χορού «Μαρία Κανατσούλη», με τη διπλή διάκρισή της στο διεθνή διαγωνισμό χορού “Super Dance Competition 2013”, που διοργανώθηκε στην Αγία Πετρούπολη από 26-29 Απριλίου 2013.

Οι αιθέριες μπαλαρίνες, με εννέα συνολικά χορογραφίες των χορογράφων καθηγητριών Julie Cairns και Ντέμης Ανδρεαδέλλη, απέσπασαν το 2ο Βραβείο στην κατηγορία του σύγχρονου χορού και το 3ο Βραβείο στην κατηγορία του κλασσικού μπαλέτου, συναγωνιζόμενες με 60 ομάδες από χώρες με πλούσια παράδοση στον χορό όπως οι Ρωσία, Αρμενία, Αγγλία, Λετονία, Ισραήλ, Ολλανδία, Ιρλανδία κ.α.

Οι νεαρές καλλιτέχνιδες παρουσίασαν ένα άψογο σύνολο και γοήτευσαν κοινό και κριτές με την τεχνική, τη χάρη και την εκφραστικότητά τους. Η αξία της διάκρισής τους είναι διπλή: Απέδειξαν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και την αγάπη της για την ομορφιά, τη συγκίνηση και τη μαγεία της Τέχνης, δείχνοντας την άλλη Ελλάδα της αφοσίωσης, της προόδου και της υγιούς επιμονής, σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας. Παράλληλα, οι συγκεκριμένες διακρίσεις έχουν βαρύνουσα σημασία καθώς πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης, την πόλη με την τεράστια καλλιτεχνική παράδοση στη Μουσική και τον Χορό.

Η βράβευση της σχολής στην Αγία Πετρούπολή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά διακρίσεων στο ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων διεθνές περιβάλλον, όπως στην Κίνα το 2009 και τη Βαρκελώνη το 2011, όπου με τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις των ομάδων της, προβάλλει σε Ελλάδα και εξωτερικό τον ελληνικό χορό.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Χορού «Μαρία Κανατσούλη» και το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου ιδρύθηκε το 1942, από τον εθνικό μας συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη και τη μαθήτριά του, πιανίστα και παιδαγωγό, Ασπασία Κανατσούλη. Από τότε, γενιές παιδιών μυήθηκαν στο μαγικό κόσμο της μουσικής και του χορού. Σήμερα, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, η Σχολή Χορού και το Ωδείο συνεχίζουν να υπηρετούν την Τέχνη, με έμπνευση και δημιουργικό πάθος. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες-παιδαγωγοί, με αστείρευτη αγάπη διδάσκουν και καθοδηγούν, ενώ διεθνούς φήμης καθηγητές, από πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, σε τακτικά σεμινάρια, μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία του παγκόσμιου καλλιτεχνικού γίγνεσθαι.

Φωτογραφικό υλικό από τον διαγωνισμό υπάρχει διαθέσιμο στη σελίδα Photo Gallery