Μια παράσταση που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων μας

Σχολή Χορού Μαρίας Κανατσούλη

Την Τετάρτη 02 Ιουλίου 2014, στο κατάμεστο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, η χορωδία «ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ», η ορχήστρα εγχόρδων του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και η σχολή χορού «Μαρία Κανατσούλη» παρουσίασαν ένα υπερθέαμα χορού και μουσικής.

Το πρόγραμμα άνοιξε η ομάδα της σχολής «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» η οποία παρουσίασε τις χορογραφίες της Julie Cairns με τις οποίες απέσπασε
δύο παγκόσμια βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορού «St. Petersburg 2013», στη Ρωσία.

Οι «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» μετά την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ του Tianjin της Κίνας το 2009 και την βράβευσή τους στον διαγωνισμό “Barcelona Dance Award 2011” κατέκτησαν την Αγία Πετρούπολη, την τόσο απαιτητική πρωτεύουσα του χορού με την χάρη, την ακρίβεια, την άρτια τεχνική τους και διακρίθηκαν ανάμεσα σε 60 ομάδες από όλον τον κόσμο.

Το αθηναϊκό κοινό με συγκίνηση και ενθουσιασμό χειροκρότησε τις ελληνίδες πρέσβειρες της Τέχνης όπως και τα τρυφερά μπαλαρινάκια που ακολούθησαν, σαν μικρές αιθέριες πολύχρωμες οπτασίες, υποσχόμενες με την σειρά τους νέες διακρίσεις και βραβεία για την Ελλάδα.

Η Βραδιά έκλεισε με τις αγγελικές φωνές της χορωδίας που με την συνοδεία της ορχήστρας εγχόρδων ερμήνευσαν έργα από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.