2010 Η Σχολή Χορού “Μαρία Κανατσούλη” και το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών

το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου στο Θέατρο Κολλεγίου ΑθηνώνΠάνω από χίλιοι θεατές παρακολούθησαν μια συγκλονιστική παράσταση στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το μπαλλέτο «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ δύο Πανάρχαιοι Πολιτισμοί σε κοινά μονοπάτια Μουσικής και Χορού» με το οποίο η καλλιτεχνική ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού «ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Tianjin της Κίνας τον Ιούλιο του 2009.

Με συγκίνηση και ενθουσιασμό το κοινό αποθέωσε τις νεαρές καλλιτέχνιδες που μετέφεραν με τον χορό και το τραγούδι τους την Ομορφιά την Τέχνη και τη Μουσική της Ελλάδας στην μακρινή Κίνα.

το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου στο Θέατρο Κολλεγίου ΑθηνώνΗ μορφωτική ακόλουθος της Κινεζικής Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα κα LiWeikun συνεχάρει τη Διευθύντρια κα Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη για την προσφορά της στην Τέχνη και την προώθηση της Ελληνοκινεζικής Φιλίας ενώ το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο XinhuaNews Agency του οποίου η απεσταλμένη στην Ελλάδα δημοσιογράφος καLiang Yeqian ητάν παρούσα στην εκδήλωση, κάλυψε την παράσταση  και τηλεοπτικά.

περιπέτειες του AladdinΣτη συνέχεια οι νεαρές μπαλαρίνες των 3,5 έως 15 ετών στις «περιπέτειες του Aladdin» άφησαν άφωνους τους θεατές που θαύμασαν την ομοιογένεια, τη χάρη και την τεχνική τους.

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚορυφαία  στιγμή υπήρξε η «ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ» όπου οι φλογεροί ρυθμοί της Ιβηρικής Χερσονήσου ενέπνευσαν μια σπινθιροβόλο χορογραφία την οποία ανέδειξαν με την άρτια τεχνική τους, τον άψογο συγχρονισμό και την λαμπερή τους έκφραση οι μαθήτριες της σχολής.

Η παράσταση έκλεισε με το μοντέρνο τμήμα Σύγχρονου χορού, Hip-Hop και Jazz.

Ηταν μια πανδαισία χορού, μουσικής, χρωμάτων, κοστουμιών και νεανικού ενθουσιασμού ο οποίος με τη διδασκαλία ξεχωριστών δασκάλων-παιδαγωγών βρήκε την ολοκληρωμένη του έκφραση μέσα στη δύναμη, την ομορφιά και την παγκοσμιότητα της Τέχνης.

Δείτε το φωτογραφικό album της παράστασης.