70 χρόνια Σχολής Χορού Μαρία Κανατσούλη – “Το κάλεσμα της Τέχνης” Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών

Ορφέας και ΕυρυδίκηΣτις 30 Ιουνίου 2012, ως επιστέγασμα ενός κύκλου προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού “Μαρία Κανατσούλη”, ανέβηκε στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών η παράσταση με τον γενικό “Το κάλεσμα της Τέχνης”.

70 Χρόνια Παιδείας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας μιας πορείας η οποία ξεκίνησε στη δίνη του πολέμου, το 1942, από το όραμα του Μανώλη Καλομοίρη και της Ασπασίας Κανατσούλη που έμελλε να χαρίσει τη γνώση, την ομορφιά, και τη συγκίνηση της Μουσικής και του Χορού σε δεκάδες γενιές παιδιών που πέρασαν από τις τάξεις τους.
Η μικρή φωλιά της τέχνης, μέσα στη διάρκεια των 70 χρόνων, μεγάλωσε και σήμερα διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένα κτίρια με αίθουσες συναυλιών και διδασκαλίας.
Στις τάξεις του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού “Μαρία Κανατσούλη”, διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα και όλα τα είδη χορού.
Ένα επιτελείο άριστων καθηγητών σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης προσφέρει υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική εκπαίδευση.
Απόφοιτοι των τάξεων μας διαπρέπουν στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα ή διδάσκουν τις νεότερες γενιές μεταλαμπαδεύοντας ό,τι έμαθαν κοντά μας.
Με πίστη, λοιπόν, συνεχίζουμε το θαυμαστό αυτό ταξίδι στον Μαγικό Κόσμο της Μουσικής και του Χορού, με στόχο να πλάσουμε χαρακτήρες, να καλλιεργήσουμε ταλέντα και κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα της νέας γενιάς.

Μαρία Κανατσούλη – Παπαδιαμάντη

Φωτογραφίες από την εκδήλωση “Το κάλεσμα της Τέχνης” μπορείτε να δείτε παρακάτω:

1. Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι
2. Η μικρή γοργόνα
3. Σύγχρονος χορός
4. Peter Pan
5. Rossini
6. Προσκεκλημένοι